Advisering

Beslissingen nemen op basis van feiten en ervaring

Als ondernemer sta je regelmatig voor belangrijke beslissingen. Dan hebben we het niet over welke koffie u moet bestellen. We hebben het over beslissingen die vergaande gevolgen (kunnen) hebben. Op die momenten is het fijn om te sparren met iemand die inzage heeft in uw bedrijf en op basis van ervaring de situatie vanuit verschillende kanten kan belichten. In dat geval is Heine & Van Oosten uw partner. Wij geven u gevraagd – en soms ongevraagd! – advies.

Welke vraagstukken spelen er bij u?

Fiscaal advies
Is het u niet geheel duidelijk wat de belastingdienst van u vraagt? Of welke gevolgen er kleven aan de brieven die u ontvangt? Dit is een belangrijk onderdeel van ons fiscaal advies. Maar het gaat veel verder. Moet u uw personeel een pensioenregeling aanbieden? Wat is de beste structurering van uw roerend en onroerend vermogen? Welke ontwikkelingen zijn er belastingtechnisch waar u voordeel mee kunt behalen? Wellicht denkt u er over om een (nieuw) bedrijf op te richten of over te gaan van eenmanszaak naar B.V. of terug van B.V. naar eenmanszaak. Wij kijken met u naar de voor- en nadelen en vertellen u wat wij zouden doen in uw geval.

Financiële planning & Estate planning
Financiële planning gaat over het beheer van uw vermogen, pensioen en de gewenste bestedingsruimte op lange termijn. Wanneer wilt u stoppen met werken? Hoeveel vermogen wilt u dan hebben?
Estate planning gaat over uw nalatenschap. Hoe kunt u uw opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan uw erfgenamen. Moet u uw huwelijksvoorwaarden wijzigen? Hoe staat het met uw testament? Wat kan en mag u schenken bij leven?
Allemaal zaken waar u een fiscalist bij nodig heeft.

Overnames, fusies & opvolging
Is er een bedrijf op uw pad gekomen dat u zou willen overnemen? Gaat dit wel samen met uw huidige onderneming? Wellicht is het voor uw bedrijf interessant om met een partij te fuseren? Of bent u bezig bent met een opvolger en wilt u dit fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk regelen?
Naast het advies, kunnen wij u ook ondersteunen met due dilligence onderzoek.

Investeringen & waarderingen
Overweegt u om te gaan investeren in bijvoorbeeld een machinepark of onroerend goed? Wij leggen u de mogelijkheden voor en adviseren u zowel op fiscaal gebied als qua liquiditeit wat voor u de beste keuze is. Daarnaast kunnen wij voor u waarderingen doen.

Welk advies u ook nodig heeft, wij staan er om bekend u de waarheid te vertellen. Dat is misschien niet altijd wat u wilt horen, maar uiteindelijk behoeden wij u zo wel voor verkeerde beslissingen.

 

Ons werk blijft mensenwerk. Daarom maken wij ook werk van onze mensen.

Neem contact op