Zilvervisjes bestrijden

Het is de laatste decennia een probleem in veel huizen: zilvervisjes. Vaak gebeurt het dat je er een of twee ziet op een dag, maar je wilt er helemaal vanaf en hoe kun je dan het beste zilvervisjes bestrijden?

Middelen om zilvervisjes te bestrijden

Je bent het dus echt zat en wil zilvervisjes bestrijden. De hulp is nabij, want gelukkig bestaan in de winkel inmiddels veel middelen om zelf zilvervisjes te bestrijden. Op deze pagina staan een aantal goede bestrijdingsmiddelen om zilvervisjes te bestrijden. Houd hierbij wel rekening met kinderen en/of huisdieren.

zilvervisjes bestrijden

Hoe kun je zelf zilvervisjes bestrijden

  1. Verlaag de luchtvochtigheid in uw huis, door goed te ventileren en/of vochtvreters te plaatsen.
  2. Laat spinnen zitten! Zij eten de zilvervisjes. Toch last van spinnen in huis?
  3. Als u een lange tijd weg bent, zorg ervoor dat uw huis onder de 15°C is. Hierdoor gaan de zilvervisjes dood.

Wat is een zilvervisjes?

Nog even voor de duidelijkheid: een zilvervisje is een klein insect dat zilverachtig, grijs van kleur is. Zilvervisjes staan ook wel bekend als franjestaarten, maar over het algemeen zijn ze bekend onder de naam zilvervisje. Ze worden vaak verward met papiervisjes of ovenvisjes, maar het verschil tussen deze 3 is zijn echter aanzienlijk.

Een zilvervisje is een (zilver)grijs diertje tussen de 7mm en 12mm lang. Ze hebben op hun kop twee voelsprieten, en het lichaam eindigt in een punt.

Zilvervisjes zijn dieren die liever in het donker leven, dus je zult ze vaak tegenkomen in donkere hoeken of kamers. De optimale leeftemperatuur van een zilvervisje is 25°C, je zult zilvervisjes dan ook vaker tegen komen in de warme zomermaanden. Verder houden ze erg van vochtigheid, Je zal ze dan ook snel onder een steen of in een hoek in je huis waar het donker, warm en vochtig is tegenkomen.

Zilvervisjes voeden zich met granen, lijm, papier, schimmels, dode insecten en mijten. Opmerkelijk is dat zilvervisjes maanden zonder eten kunnen.

zilvervisjes bestrijden


Wat voor schade richten ze aan?

Zilvervisjes worden erg vervelend wanneer zij in grote aantallen komen. Ze zullen zich tegoed doen aan uw levensmiddelen waarbij zij ook bacteriën verspreiden. Verder vernielen ze ook natuurlijk en synthetische weefsels(kleding etc.) maar ook boeken.

 

Laten bestrijden

Lukt het u maar niet om de zilvervisjes zelf te bestrijden? Dan is er altijd nog de optie het te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Vaak kost dit helemaal niet zoveel geld. U kunt hier een specialist zijn hulp vragen.