Spinnen in huis

Spinnen in huis zijn echt vervelend. Het lijkt alsof je huis niet proper is en dat je huis in weken geen poetsbeurt heeft gehad. Echter zijn spinnen voordelig in huis, want ze eten insecten op.

Spinnen in huis

Wanneer je last hebt van spinnen in huis, dan is het een klein percentage van alle spinnen in huis waar je echt last van hebt. Ze zitten op allerlei plekken waar je zelfs met de grote schoonmaak niet bij komt. Gemiddeld wonen er in een huis dat regelmatig wordt schoongemaakt zo’n 1500 spinnen!

Zo’n spin is helemaal zo slecht nog niet, want zij hebben dezelfde vijand als ons: insecten. De spinnen in huis eten deze insecten op. Ze doden deze insecten dus en ruimen gelijk de restjes op.

spinnen-in-huis

 

Spinnen bestrijden

Hoe kun je spinnen bestrijden? Je kan de spinnen stuk voor stuk vangen en buiten neer zetten (of doden, maar waarom zou je dit doen?). Dit is trouwens wel een oplossing voor de korte termijn. Je hoeft dit niet met de hand te doen, want inmiddels is er ook een speciale spinnenvanger te koop.

Hun web stuk maken heeft geen enkel nut, want ze zullen binnen de kortste keer een nieuwe web maken. Hoe kun je dan spinnen in huis bestrijden? Ke kan kijken waar de spinnen vaak zitten en zo hun favoriete plekje opsporen. Deze plekjes kan je vervolgens regelmatig schoonmaken, waardoor je kan voorkomen dat ze nestjes gaan maken. Hun favoriete plekjes zullen op rustige plekken zijn, dus op plekken waar nooit iemand is, of wat erg beschut is.

Ook kan je spinnen weghouden door hun voedselbron te elimineren. Zorg er dus voor dat er geen insecten in huis zitten. ’s Avonds moet je de ramen gesloten houden en het licht uitdoen, zodat er geen muggen naar binnen komen. Insecten komen vaak naar fruit. Daarom doe je er goed aan om fruit op tijd uit de fruitschaal te halen. Vervolgens kan je de hoeken in de gaten houden, want dat zijn favoriete plekjes voor spinnen. Als deze plekjes lastig te bereiken zijn, dan kan etherische olie jou hierbij hulp bieden!

Ben je niet bang van spinnen en heb je last van ander klein ongedierte? Wees dan niet te hard voor de spinnen in huis, want deze zullen je helpen met het bestrijden van het ongedierte in huis.

Kijk ook hier even voor een lijst met tips tegen ongedierte!