Oorzaken ongedierte

Ongedierte heeft u altijd met een reden. U moet achterhalen waarom het ongedierte naar u komt, waardoor het wordt aangetrokken of welke omstandigheden het ongedierte lokken.

stop ongedierte

Voedsel

Voornamelijk wordt ongedierte gelokt door een voedselbron. Denk aan etensresten, dierenvoeding of de vuilnisbak. Het maakt niet uit wat voor voedsel het is. Als er vrijwel altijd een voedselbron aanwezig is zal dit op den duur ook ongedierte als muizen en ratten lokken. Ook speelt de grote van de voedselbron een rol, hoe groter de voedsel bron, des te groter zal de hoeveelheid ongedierte worden. Het begin van goede ongediertepreventie is het goed opslaan/bewaren van voedsel, zowel van de mens als van het huisdier.

Heeft u elke mogelijkheid tot een voedselbron van het ongedierte weggenomen? Sluit ze dan buiten! Zorg ervoor dat het ongedierte op een enkele mogelijkheid uw huis kan binnen dringen. Het nemen van bouwkundige maatregelen is dan ook een aanrader. Als het ongedierte eenmaal binnen is zal het zich een weg banen door allerlei gaatjes en scheurtjes in uw huis die u niet opvallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan openingen rond stopcontacten en/of kieren bij kozijnen. Zorg dat deze toegangswegen zo minimaal mogelijk zijn.

ongedeirte bestrijden professional

Ongedierte bestrijden

Als u eenmaal de voedselbron en de toegang tot uw huis heeft uitgesloten kunt u gaan bestrijden. Voor het bestrijden van ongedierte zijn er allerlei soorten middelen waarvan er altijd wel minstens 1 geschikt is voor uw leefomgeving. Klik in het menu op het voor u relevante ongedierte om te zien welke middelen het beste zijn! Of maak gebruik van een professional en vraag hier een gratis offerte aan!