Muizen bestrijden

Last van muizen? Muizen in huis zijn erg vervelend, overal muizenkeutels etc etc. Een muizenplaag is niet alleen vervelend maar ook slecht voor de gezondheid, muizen dragen allerlei ziektekiemen bij zich. Eten bereiden op een plek waar muizen hun behoeftes doen is niet echt een prettig idee, maar hoe gaan we muizen bestrijden?

muizen bestrijden

 

Muizen constateren

Hoogst waarschijnlijk weet u al dat u muizen heeft aangezien u op deze site terecht bent gekomen. Weet u het niet zeker? Dan is hier een lijstje met symptomen.

  • U ziet er een lopen
  • Er liggen muizenkeutels in huis
  • U hoort ze knagen, muizen zijn knaagdieren, u kunt dit dus gewoon horen
  • Er hangt een aparte geur in/op een bepaalde plek in huis, het lijkt op een combinatie van ammoniak en muskus.

Hoe te voorkomen?

Voorkom dat muizen uw huis binnenkomen, is beter dan bestrijden. Vaak komen muizen uw huis binnen omdat ze zoeken naar een nest of op zoek zijn naar voedsel.

Het beste is dus er voor te zorgen dat de muizen niet bij hun voedsel kunnen. Muizen kunnen zonder water want muizen hebben genoeg aan het vocht uit hun voedsel. Muizen hebben een voorkeur voor peulvruchten, noten en granen, vet voedsel vinden ze ook erg lekker.

Hier een lijstje met maatregelen om muizen buiten te houden:

  • Voedsel: Bewaar uw voedsel goed, ze knagen door karton en plastic heen.
  • Afval: Ruim afval op en gooi de volle vuilniszak direct in de kliko
  • Schoonmaken: Vaak zijn kruimels en etensresten de boosdoeners, muizen eten maar 3-5 gram per dag, een paar kruimels zijn dus voldoende.

muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Muizen bestrijden is een ruim begrip, maar vaak word er toch mee bedoelt de muizen echt te doden. Met allerlei soorten middelen. Van gif tot muizen vallen. Hier vindt u verschillende oplossingen om muizen te bestrijden.

Kijk op deze pagina en op deze pagina voor nog meer tips om overlast van muizen te voorkomen!

 

Muizen laten bestrijden door een specialist? Dat kan hier!