Muggen in huis

Muggen in huis

Heb jij ook last van muggen in huis? Daar moet je zeker iets aan doen! In dit artikel lees je meer over muggen.

Overlast muggen in huis

Muggen in huisAls de zomermaanden eraan komen, betekent dit dat de muggen ook in aantocht zijn. Er is niets zo lastig als een mug die je stoort tijdens je slaap, of op een ander ogenblik waarin je rust wenst. Eigenlijk is een mug niet zo erg. Het is simpelweg een vereenvoudigde versie van een vlieg. Een mug heeft een klein, dun en kwetsbaar lichaam, zes dunne poten en twee soorten voelsprieten waarmee zij elke geur zeer goed kunnen waarnemen. Ook bevat een mug de zuigsnuit. Deze laten jeukende muggenbeten achter! Het irritante van muggen is het gezoem waardoor je niet in slaap geraakt en natuurlijk ook het jeuken van de muggenbeten in de ochtend. Echter hebben muggen een goede reden om het ons zo lastig te maken. Hier volgen enkele vragen omtrent muggen waarop je altijd al een antwoord wou weten!

Waarom steken muggen?

De vraag: “Waarom steken muggen?” wordt door vele mensen gesteld. Gek genoeg zijn muggen vegetariërs en bestaat hun voedsel uit plantensap, hetgeen ze met hun zuigsnuit uit planten zuigen. Pas als een vrouwtjesmug bevrucht is, wordt zij carnivoor en krijgt zij trek in bloed. Een vrouwtjesmug heeft namelijk bloed nodig om voldoende eiwitten te geven aan haar eitjes. Deze eiwitten haalt zij uit het bloed van mensen en zoogdieren.

Waarom steken muggen in mijn gezicht?

Muggen zorgen graag voor slapeloze nachten, ze houden er van om een spel met ons te spelen. Ze houden ervan om continue zo dicht mogelijk bij ons gezicht te komen, tot dat ze kunnen steken. Echter steken ze niet altijd in het gezicht. Bij sommige mensen steken muggen nooit in het gezicht, maar bijvoorbeeld altijd op de armen of de benen. De mug vindt zijn slachtoffer vaak door middel van geur- en lichaamswarmte. Iedereen heeft natuurlijk wel een deken als hij slaap en dit deken isoleert natuurlijk. Uiteraard is ons hoofd ontbloot en straalt dit ook warmte uit. Vandaar worden sommige mensen in het gezicht gestoken. Ook wordt de mug aangetrokken door de kooldioxide (CO2) en andere stoffen die de mens continue uitademt.

Waarom jeukt een muggenbeet?

Een van de meest gestelde vragen over muggen, is: “Waarom jeukt een muggenbeet?”. Wanneer een mug je steekt, spuit de mug direct een antistollingsmiddel in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat het bloed in zijn zuigsnuit niet stolt. Een gevolg van dit proces is de bult en de oh zo vervelende jeuk. Dit antistollingsmiddel wordt diep in je lichaam gespoten, zodat het lang actief is. Vaak voel je onbewust in je slaap dat de mug aan het steken is en jaag je hem weg zonder dat je het door hebt. Hoe langer dat je de mug zijn gang laat gaan, hoe meer antistollingsmiddel de mug weer opzuigt en hoe kleiner de bult en de jeuk op je lichaam!

Muggen weren, de jeuk verhelpen en de bult verkleinen? Klik hier!

U kunt ook muggen weren met Etherische olie!