Mieren verdelgen

Last van mieren in huis? Mieren zijn erg vervelend als ze eenmaal uw huis binnen zijn gekomen. De meeste soorten mieren in Nederland zijn niet schadelijk voor de gezondheid, er zijn echter wel soorten die steken of bijten.

 

mieren verdelgen

Mieren op afstand houden.

Zogenaamde wegmieren dringen vaak uw huis binnen op zoek naar voedsel, en worden daarbij vooral gelokt door zoete plakkerige dingen. Dit is niet alleen onhygiƫnisch, maar u weet niet of er een mier over het eten heeft gelopen waar u later van eet.

Zorg er dus voor dat u uw eten altijd goed afdekt!

  • Dek al het voedsel goed af.
  • Als u knoeit, maak het direct schoon.
  • Maak wat vaker schoon op en onder keukenapparatuur.
  • Heeft u een huisdier, ruim zijn/haar eten op wanneer het uitgegeten is.


Zelf mieren bestrijden

Er word vaak gedacht dat kokend water in een mierennest gieten helpt. Dit is slechts een tijdelijke oplossing. Het water zal nooit ver genoeg doordringen om het hoofdnest te bereiken.

In plaats daarvan zijn er handige spuitbussen, sprays en poeders ontworpen om mieren en andere insecten het huis uit te drijven. Deze moeten gebruikt worden op plekken waar veel mieren komen. Spuit de spray of strooi de poeder op de plek waar de mieren veel zijn, let hierbij op naden en kieren. Lees alvorens gebruik goed de gebruiksaanwijzing.

Hier vindt u diverse producten om mieren te bestrijden

mieren verdelgen

Mieren professioneel bestrijden

Vaak zullen de producten die u koopt tegen mieren een goede oplossing zijn. Echter kan het voorkomen dat de producten geen oplossing bieden of het probleem slechts tijdelijk verhelpen. Gelukkig zijn er professionals die perfect raad weten met elke soort mier die er bestaat, zo kunnen zij elk huishouden met overlast van mieren individueel bekijken en een apart plan trekken om de mierenplaag te bestrijden.