Etherische Olie

Etherische olie tegen ongedierte is vele malen effectiever dan chemische bestrijdingsmiddelen. Buiten dat, het is nog heel goed voor je planten ook! Perfect als je je planten niet wilt vervuilen met chemische bestrijdingsmiddelen.

etherische olie

Als het voorjaar wordt en alle planten gaan bloeien, komt uiteraard ook weer het ongedierte. Pas gezaaide / jonge planten zijn extra gevoelig, en het is daarom noodzakelijk deze te beschermen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is hierbij een slechte optie, u kunt beter gaan voor etherische olie want dat is beter voor het milieu, kind en huisdier.


Etherische Pepermunt olie

Pepermunt olie is de meest effectieve oplossing tegen ongedierte, een goed en veilig en ook nog lekker ruikend product om mee te beginnen.

Neem een spuit en vul deze met water, voeg hier 7-10 druppels etherische pepermunt olie aan toe en schud deze goed voor gebruik. Spray vervolgens op de aarde rond de plant heen, dit zorgt voor een goede bescherming tegen ongedierte.

Last van ongedierte als: Zilvervisjes, Fruitvliegjes, Mieren of Spinnen?

De spray kan je ook gebruiken tegen zilvervisjes, fruitvliegjes of mieren. Spray de etherische pepermunt olie op plekken waar mieren, zilvervisjes of spinnen vaak lopen, en ze zijn binnen een mum van tijd weg! Voor fruitvliegjes geldt: Spray in de buurt van waar ze veel vliegen.

Hier een lijst met welke etherische olie effectief is tegen welk ongedierte:

Bladluis: Pepermunt
Kakkerlakken: Eucalyptus
Luis: Pepermunt, sandalwood, den
Mieren: Pepermunt
Motten: Lavendel, Pepermunt
Muggen: Patchouli
Slakken: Patchouli, White fir
Spinnen: Pepermunt
Steekmuggen: Lavendel, Lemongrass
Teken: Lavendel, Lemongrass, Tijm
Vlooien: Lavendel, Lemongrass, Pepermunt
Vliegen: Basilicum, Kruidnagel, Eucalyptus, Lavendel, Pepermunt, Rozemarijn

Wilt u etherische olie proberen? U kunt hier alle etherische olie vinden die u wilt!